Orienteering Park

V posledních několika letech jsou budovány na mnoha místech České republiky tzv. areály pevných kontrol. Díky různým nadacím, sponzorům a příspěvkům umožňují tyto areály zájemcům z řad školní mládeže a široké veřejnosti bezplatně vyzkoušet sport, zvaný orientační běh. Výhodou těchto areálů je právě skutečnost, že kontrolní stanoviště jsou umístěna v terénu „nastálo“ jsou tedy připravena k použití kdykoliv. Součástí těchto areálů jsou i vhodná místa, kde si mohou zájemci zdarma vyzvednout mapu areálu a sami si tak určit, kdy si vyzkouší své orientační a fyzické schopnosti.

Orienteering Park Bouzov

Přímo u jedné z nejhezčích kulturních památek na Moravě, hradu Bouzov, se nachází areál Orienteering Park Bouzov. Návštěvníci areálu si mohou vybrat mezi mapou s jednoduchou tratí vedoucí kolem kopce Bakule a mapou pro pokročilejší s volným pořadím kontrol.

Přejít na web areálu »

Orienteering Park Olomouc

Areál Orienteering Park Olomouc se nachází v blízkosti Zoo Olomouc na Svatém Kopečku. Tato nejnavštěvovanější atrakce v Olomouckém kraji nabízí jedinečnou příležitost seznámit širokou veřejnost s orientačním během.

Přejít na web areálu »

Orienteering Park Praděd

Orienteering Park Praděd tvoří dva areály v česko-polském příhraničí, na české straně nedaleko města Vidnavy a obce Velká Kraš a na polské straně na okraji města Glucholazy. Návštěvnící obou areálů mají možnost vyzkoušet si trať jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.

Přejít na web areálu »

Orienteering Park Šternberk

V lese mezi Šternberkem a obcí Lipina, v blízkosti naučné stezky Prabába, vznikl areál pevných kontrol Orienteering Park Šternberk. Přijďte si vyzkoušet orientační běh, od června 2017!

Přejít na web areálu »